De eerste zomerdag op IJburg

Gister was de eerste zomerdag op IJburg. Het was opeens een paar graden warmer dan de dagen ervoor, prachtig zonnig en bovendien een zondag. Het leek wel of letterlijk iedereen naar buiten kwam en bij voorkeur op blote voeten. Er waren overal om me heen buren die iets in de tuin plantten. Er was het geluid van heel veel spelende kinderen. Blote benen probeerden hun witte winter-kleurtje kwijt te raken. Er waren dagjesmensen die met hun camera de architectuur vast kwamen leggen. Telkens kwam er een bootje langs. De zon glinsterde in het water... en het was weer tijd voor bier en witte wijn met de buren. Kortom: het is eindelijk weer zomer!
Deze zomer is nu al nog leuker dan de vorige: kort geleden zijn in onze gracht steigers aangelegd en de bootjes lijken zich rap te voort te planten: elke week komen er een paar bij. Dit weekend kwam er ook een verloren gewaand bootje weer terug. Die bootjes die in het water dobberen geven zo'n heerlijk zomer gevoel!
Vandaag lijkt het opeens weer veel kouder en minder zonnig. Maar onze hobby-weerman alias buurman heeft ons al beloofd dat het volgend weekend weer warm en zonnig wordt, dus lang leve de zomer!

Reacties