Cilo’s Zeeburgereiland beklimmen tijdens Dag van de Architectuur

Komend weekend (26 en 27 juni) is de Dag van de Architectuur. ARCAM stelt in dit kader 16 voorbeelden van recent hergebruikte gebouwen in Amsterdam open onder het motto van hot naar hergebruik. Het zijn allemaal spectaculair verbouwde panden die normaal gesproken gesloten blijven voor het grote publiek en projecten die nu nog in de steigers staan. Onder deze gebouwen zijn ook de silo’s en het slibvijzelgemaal op het Zeeburgereiland.
Elk half uur zijn er excursies.
Verder worden in de bouwkeet achter het tankstation twee films vertoond die en is er een mini-expositie over de toekomst van het Zeeburgereiland en het te realiseren Annie M.G. Schmidt Huis, dat in de silo’s komt.
Voor wie durft vertrekt er tussen 10u en 17u uur ieder half uur een excursie naar de silo’s. Op de silodaken wordt verteld over de ontwikkeling van het Zeeburgereiland en ook zijn de architecten van het Annie M.G. Schmidt Huis aanwezig.
Ook is één van de slibvijzelgemalen te bezoeken, elk half uur vanuit de bouwkeet. Fotograaf en IJburgbewoner Martijn van den Dobbelsteen wil dit slibvijzelgemaal in de toekomst omtoveren tot een buurt-atelier. Bron en meer info: website IJburg.

Reacties