Speelgoedpleintje op IJburg

In Zuid zit een heel leuk pleintje, op de hoek van de Jasonstraat en de Van Tuyl van Serooskerkenweg. Gewoon zo’n postzegelparkje, zoals de gemeente Amsterdam dat noemt. Eigenlijk zijn het miniparkjes; kleine, groene plekken overal in de stad, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten (bron: gemeente Amsterdam).
Het postzegelparkje in Zuid is veel leuker dan veel andere postzegelparkjes. Vele generaties ouders hebben hier namelijk speelgoed achtergelaten, waardoor het pleintje helemaal vol ligt met loopkarretjes, emmertjes, schepjes en ander buitenspeelgoed. Het krioelt er daarom altijd van de kinderen, super gezellig! Dat moet op IJburg ook kunnen.
Pleintjes hebben we zat, zoals het Aart Kleinhof, het Maurits Bingerplantsoen, het Paul Schuitemahof en op verschillende plekken op de Zwanenbloemlaan. We hebben ook grotere (groene) oases: de kuil in het Theo van Goghpark, het strandje in het Diemerpark, het Joris Ivensplein. Waarom zetten we niet al die plekken vol met speelgoed? Op sommige van die plekken wordt al een poging gedaan: daar staan al speeltoestellen buiten. Dus bij deze mijn oproep: laat het speelgoed waar je kind te groot voor is lekker op straat staan, daar wordt IJburg nog gezelliger van. Variant op het thema zijn natuurlijk stoeltjes. Zo staat het Parc Luxembourg vol stoeltjes en ook daar wordt het gezelliger van!

Reacties