woensdag 21 september 2011

Amsterdamse Nieuwbouwprijs

Je kunt weer stemmen voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs. Een beetje IJburger stemt natuurlijk op Blok 56B op Haveneiland Oost. Je maakt ook nog kans op wooncadeaubonnen. Over Blok 56B wordt geschreven:
"Blok 56b wordt aan drie zijden begrensd door ruime ontsluitingswegen en ligt aan een kant aan de ‘groene tunnel’, een watergang met veel riet en groen. Door de kaveldiepte werd het mogelijk de bewoners van de eengezinswoningen een heel ruim terras én een tuin van ruim dertien meter aan het water te geven. Vanuit deze royale drielaagse woningen is direct toegang tot de ondergrondse parkeergarage. Deze is tevens te bereiken vanuit de twee appartementengebouwen op de hoeken van het bouwblok.
Door de parcellering van de gevel is iedere individuele eengezinswoning afzonderlijk te herkennen. De opbouw van de gevel is in principe per woning gelijk, maar de raamindeling kan verschillen. Door de raamopeningen te koppelen aan vlakken van donker metselwerk krijgt ieder huis een eigen identiteit. De aluminium kozijnen zijn achter het metselwerk weggedetailleerd, waardoor de grafische compositie van de gevel wordt benadrukt. Door de vormgeving van de appartementengebouwen op de hoeken hierop aan te laten sluiten, vormt het hele blok een eenheid."
Op AT5 en de website van de Amsterdamse Nieuwbouwprijs kun je alle tien genomineerden bekijken.