Posts

Posts uit september, 2011 tonen

Evenementenweekend op IJburg

Dit weekend is evenementenweekend op IJburg! *vrijdag 23 tot en met zondag 25 september is Elle Inside Design op IJburg. * vrijdag 23 tot en met zondag 25 september is het Rode Loper Festival en tegelijkertijd het openingsweekend seizoen Vrijburcht. *zondag 25 september Rondje IJburg van Watersportvereniging IJburg. *zondag 25 is het maandelijkse koopzondag op IJburg. *zondag 25 is de maandelijkse kofferbakmarkt op Blijburg.

I Amsterdam

Afbeelding
Ik ben altijd gefascineerd door de I Amsterdam letters, erg leuk dus dat ze nu in de Haven van IJburg staan! Met dank aan @ijburgphotos voor de mooie foto.

Amsterdamse Nieuwbouwprijs

Afbeelding
Je kunt weer stemmen voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs . Een beetje IJburger stemt natuurlijk op Blok 56B op Haveneiland Oost. Je maakt ook nog kans op wooncadeaubonnen. Over Blok 56B wordt geschreven: "Blok 56b wordt aan drie zijden begrensd door ruime ontsluitingswegen en ligt aan een kant aan de ‘groene tunnel’, een watergang met veel riet en groen. Door de kaveldiepte werd het mogelijk de bewoners van de eengezinswoningen een heel ruim terras én een tuin van ruim dertien meter aan het water te geven. Vanuit deze royale drielaagse woningen is direct toegang tot de ondergrondse parkeergarage. Deze is tevens te bereiken vanuit de twee appartementengebouwen op de hoeken van het bouwblok. Door de parcellering van de gevel is iedere individuele eengezinswoning afzonderlijk te herkennen. De opbouw van de gevel is in principe per woning gelijk, maar de raamindeling kan verschillen. Door de raamopeningen te koppelen aan vlakken van donker metselwerk krijgt ieder huis een eigen ide

Maandelijkse koopzondag

Aanstaande zondag is laatste zondag van de maand, dus koopzondag, in ieder geval bij Flo4kidz, Bliksem en Sterren, Suburb Denim, IEN lifestyle shop, Design020, Schoenmakerij IJburg en Don Florito. En natuurlijk de kofferbakmarkt op Blijburg . Altijd koopzondag bij de Hema, Versmarkt, Multi, Appie, Vomar, Midnight IJburg, Moviemax en Bakkerij Lia.

Theatraal IJburg

2 oktober gratis proefles IJburgs Gespuis (12-16 jaar). Meer info: Theatraal IJburg

Pubquiz

Vanaf oktober elke woensdag de Jupiler Pubquiz @Dok48.

Diemervijfhoek

Zondag jungletocht in de Diemervijfhoek, georganiseerd door Staatsbosbeheer . Nagekomen bericht: door de aanwezigheid van een agressieve wesp in de Diemervijfhoek gaat de toch niet door.

ELLE Inside Design

Afbeelding
23-25 september is  ELLE Inside Design  op IJburg.  ELLE Decoration  besteed er veel aandacht aan en schrijft onder de kop "Bruisend IJburg": "IJburg vormt dit jaar het inspirerende decor van onze spannende design mix. Het splinternieuwe stadseiland, met onder architectuur ontworpen woningen, winkels en kantoren, ligt even ten oosten van Amsterdam CS. IJburg is trouwens makkelijk bereikbaar, onder andere via de A10 - parkeren kan bij de P+R Zeeburg - en met tramlijn 26 die over de markante Enneus Heermabrug rijdt. Het alomtegenwoordige water en de zee van ruimte in de nieuwe stadswijk vormden de inspiratie voor het thema van dit jaar: Water, wind en duurzaamheid". Ik kan het niet mooier zeggen. Je kunt ELLE Inside Design trouwens ook op  Facebook  volgen.

Vrij tekenen

Elke maandagavond tussen 20:00 en 22:00 uur kun je in het atelier van Arte Ancor Kunstuitleen schilderen of tekenen. Meer info: Dichtbij Amsterdam

Theaterroute Verkassen op IJburg

In het laatste weekend van september bruist Amsterdam Oost tijdens het Rode Loper Festival. Iedereen kan genieten van twee dagen lang mooie, ontroerende, leuke en interessante activiteiten. Je kunt op 24 en 25 september tien keer de succesvolle theaterroute Verkassen volgen. Rondom de haven van IJburg speelt Theatergroep Het Gezelschap deze locatievoorstelling, waarin de personages dappere en groteske pogingen doen om thuis te komen. In een fantasierijke en poëtische verbeelding stappen de bezoekers letterlijk de nieuwe huiskamers binnen, waar zij, door intieme scènes in doorzonwoningen en een moestuin, verleid, getroost en ontroerd worden. Acteurs, muzikanten en zingende postbodes zorgen voor een theatrale belevenis vol puurheid en herkenning. Verkassen werd geregisseerd door Lyda Tijsen en maakte in juli 2011 succesvol deel uit van reizend theaterfestival Karavaan. Op zaterdag start de voorstelling om 16:00, 17:00, 18:00, 19:30 en 20:30 uur. Op zondag om 12:00, 13:00, 14:00, 15:30 en

Netwerkborrel

15 september vanaf 17.30 netwerkborrel bij NAP. Meer info op Facebook en LinkedIn .

Materia Inspiration Centre Amsterdam

Afbeelding
In het Materia Inspiration Centre op de kop van Steigereiland staat de uitwisseling van kennis en inspiratie tussen creatieve professionals (architecten, ontwerpers) en producenten van innovatieve materialen centraal. Met een oppervlakte van 1.400m2 omvat het Materia Inspiration Centre een uitgebreide materialen collectie, showrooms van toonaangevende bedrijven, een bibliotheek, flexwerkplekken en het Materia Café. Ook zijn er regelmatig thema- exposities, workshops, lezingen, bijeenkomsten en andere activiteiten waarbij kennisdeling en inspiratie op het gebied van innovatieve materialen en technieken centraal staat. Het centre is open van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00. Meer info: Materia Inspiration Centre .

Spektakel op IJburg

Vandaag is het Spektakel op IJburg in het Diemerpark!

Parool Stadsgezichten

Er staan weer twee IJburgse gebouwen in Parool Stadsgezichten: de Telefooncentrale (dat merkwaardige gebouw zonder ramen op de Maria Autriastraat) en de XXX-en (het kantoorgebouw met de kruisen op Steigereiland).

Kappen met Klagen

Bij de kick-off van 'Kappen met Klagen' op 17 september maak jr kans om jouw jongerenproject te realiseren. Meer info op Facebook . IJburg TV vroeg jongeren trouwens ook wat ze willen.

Avondwinkel

Sinds kort is avondwinkel Midnight IJburg op vrijdag en zaterdag geopend tot 2 uur s'nachts. Fijn nieuws voor wie 's nachts opeens nog ergens behoefte aan heeft.

Magneet Festival

Het Magneet Festival gaat dit weekend nog door!