doen

UITGAAN 
Blijburg, Muiderlaan 1: Blijburg is alles: strand, restaurant, bar, disco, podium, festival terrein, winkel, yoga school, rommelmarkt en nog veel meer. Vaak 's avonds feesten. 
N.A.P., Krijn Taconiskade 124: fantastisch restaurant en bar met een uitzicht over de haven. Vaak een dj op zaterdagavond.
Dok48, Krijn Taconiskade 328: bar en restaurant met uitzicht over de haven. Vaak feesten op zaterdag.

HOTSPOTS
De haven vol met bootjes, die je vanaf de terrassen kun zien komen en gaan. En tussendoor even shoppen bij de kledingwinkels.
Strand Blijburg, met strandtent en openbaar strand.
De vele architectuur hotspots vind je hier.
Meer over wat en groen vind je hier.

THEATER  
VAREN

MET DE KIDS
Blijburg, Muiderlaan 1: strand Blijburg met strandtent: kinderen kunnen op het strand spelen en op de kaart staan allerlei dingen voor kids. 
Praq, IJdijk 8 (Zeeburgereiland): kinderrestaurant gevestigd in een rode loods, kinderen kunnen binnen en buiten spelen.
Er zijn veel leuke winkels voor kinderen.
Kinderen kunnen in het Diemerpark spelen, met een klein strandje.
Er is een speeltuin op het Joris Ivensplein (Haveneiland) een houten speeltuin op het Navigatiepad (Steigereiland). Er is een tijdelijk struinterrein annex speelplek voor kids bij blok 50 (hoek van de Jan Vrijmanstraat en de Loet Barnstijnstraat). Verder zijn er allerlei kleine speeltuintjes verspreid over IJburg. 

WANDELROUTES
Het Zuiderzeepad loopt door het Diemerpark en leid je langs de oude oevers van de voormalige Zuiderzee. 
Het Waterkeringpad volgt ook de voormalige Zuiderzee, een route tussen Amsterdam Centraal Station, Zeeburg, IJburg, Maxis, Muiden, Muiderberg, Naarden, Oud Valkeveen en Huizen. 
Over het GR12 pad kun je naar Parijs wandelen: vanaf Amsterdam Centraal Station, via het Flevopark in Oost en het Diemerpark op IJburg.
Onderstaand een kaart voor een wandelroute over IJburg, met alle architectuur beschreven. Klik hier voor een grotere en printer vriendelijke versie.