Zomer snack: Mozzarella Ansjovis Spiesjes

En als het dan toch weer mooi weer wordt, dan gelijk ook maar meteen een van mijn favo recepten voor een zomer snack. Van de hand van mijn culinaire zusje, oorspronkelijk bedoeld als borrelhapje, maar ook zeker lekker als tapa en super makkelijk zodat je weer snel in de zon kunt gaan zitten!
Ingrediƫnten: een stuk Turks brood, 1 mozzarella, 1 blikje ansjovis, 1 citroen, bieslook, peper, cocktailprikkers
Bereiding: Snij het Turks brood in kubusvormige blokjes. Doe aan elk cocktailprikkertje een blokje brood, een stukje ansjovis om een stukje mozarella heen, en weer een blokje brood. Leg de spiesjes op een bord of schaal. Maal wat peper en knijp wat citroensap door de olie uit het ansjovisblikje en doe de olie over de spiesjes. Zet de schaal 5 minuten in de oven op 200 graden. Knip wat bieslook en rasp wat citroenschil over de spiesjes heen.
Meer recepten vind je op: de avonden @ 2 hoog. Dit recept is erg lekker met een Touraine Sauvignon, een witte Loire wijn uit de omgeving van Tours, met een Franse lelie op de fles, die je bijvoorbeeld bij de Hema kunt kopen, maar natuurlijk nog liever tijdens een trip naar de Loire ;-)

Reacties