Dit wekend werelderfgoed weekend Fort Diemerdam

19 en 20 juni is het werelderfgoed weekend en ook Fort Diemerdam doet mee. De fortificatie wordt dan omgetoverd tot een feestterrein met muziek, theater en eten & drinken. Fort Diemerdam aan de Overdiemerweg 37 (aan de Diemerzeedijk) en dit is heel dicht bij IJburg: aan het einde van de brug richting de Maxis naar rechts.
Stadsherstel, eigenaar van het fort, biedt in samenwerking met de Jongerenwerkgroep UNESCO rondwandelingen over het terrein aan. Ook een fotospel en een hindernisbaan voor kinderen staan op het programma. Op een stand geeft Stadsdherstel informatie over de Stelling van Amsterdam, de Nederlandse Werelderfgoedsites en de herbestemmingsplannen van Stadherstel voor het fort. Bovendien zal in het fort een fototentoonstelling te zien zijn over het Werelderfgoed Paramaribo, Suriname. Het fort is op zaterdag en zondag geopend van 12u tot 17u. De toegang gratis.
Tijdens het Werelderfgoedweekend organiseert Stadsherstel op drie locaties culturele activiteiten: in Fort Diemerdam, in de Amstelkerk en in kerkgebouw De Duif. Tussen het fort en de beide kerken - tegenover elkaar gelegen bij het Amstelveld is een fietsroute uitgezet. Deze tocht leidt langs een aantal Stellingonderdelen in de stad, over de oude Zuiderzeedijk en langs IJburg naar Fort Diemerdam. Meer info Stadsherstel en eerder op dit blog.

Reacties