Informatieavond biomassacentrale: dit verscheen er in de media

29 maart was er een druk bezochte informatieavond over de geplande biomassacentrale. Bezorgde bewoners van Amsterdam, Diemen en Muiden kwamen luisteren naar wat deskundigen er over te zeggen hadden. Maar ook de media waren ook aanwezig, waaronder 1 Vandaag. Er zijn al wat items verschenen en er staan er nog meer gepland. In dit artikel zetten we die items de komende tijd op een rijtje.

De presentaties van de 4 sprekers kun je hier bekijken.

AT5 interviewde Jildert Huitema over de biomassacentrale, dit verscheen op 30 maart.

IJburgTV maakte een uitgebreid verslag over de avond over biomassacentrale op Lolaland.

Op 9 april zond EenVandaag een item uit over biomassacentrales waarbij ook de avond in Lolaland aan bod komt en enkele aanwezigen worden geïnterviewd (na 4:20).



In Het Parool verscheen dit opinieartikel: 'Biomassacentrales zijn niet schoner' De beoogde biomassacentrale nabij Amsterdam vervuilt en draagt niet bij aan CO2-reductie, zeggen Maaike Hillebrand, Fenna Swart en Jildert Huitema.

Trouw schreef: De gemeente Diemen wil geen grote ‘duurzame’ biomassacentrale, toch komt-ie er. En columnist Sylvain Ephimenco schreef: Fijnstofvluchteling Ephimenco: ‘Ga klimaatspijbelen in Diemen’.

Ook over biomassa en het hiervoor verbranden van hout verschijnen kritische stukken. De Monitor maakte op 31 maart een uitzending over bomenkap en publiceerde er op de website over: Bomen kappen voor bio-energie: doen we dat in Nederland?

Meer weten en op de hoogte blijven 

Wil je meer weten over de geplande biomassacentrale? Lees dan verder in het archief over de biomassacentrale.

Volg ook de Facebook pagina Geen Biomassacentrale in Diemen

Reacties