Eerste schetsen van the Lighthouse zichtbaar

Op de website van de Muider Compagnie is al te zien hoe horecagelegenheid the Lighthouse er van binnen uit komt te zien.

Naast heel veel tafeltjes voor twee en vier personen is ook al zichtbaar dat er een grote leestafel direct naast de bar komt.

Wat dat afgesloten gedeelte wordt is voor mij niet helemaal zichtbaar, misschien is dat de loungehoek bij de open haard, met twee grote banken?

De opening staat in ieder geval nog steeds in juni geplanned en dat is mooi, want ik kan niet wachten!

Zie ook het eerdere blogbericht over de komst van de Muider Compagnie op IJburg.

Reacties

  1. Hoi,
    weer een leuk bericht. Ze zijn begonnen met het omtoveren van fort diemerdam in een leuk theehuis. Het terrein zal ook gebruikt worden door culturele organisaties met dito activiteiten. De daar verblijvende paarden moeten (helaas) weg.
    En een ander gerucht is in blok 17 een kleine lunchroom? En begin april opent een nieuwe drogist op de IJburglaan. Verder nog gehoord over een nieuwe ondernemer in de buurt van Family.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Feestelijke opening Stellingseizoen!
    Voor het eerst organiseert Cultureel Erfgoed Noord-Holland een publieksopening van het Stellingseizoen. Op 17 en 18 april vindt de aftrap plaats van de Groene Stelling van Amsterdam, een campagne die gericht is op de natuur en het open landschap van de Stelling van Amsterdam. In 2010 is het thema 'water' en geheel in stijl kunt u op 17 en 18 april met een georganiseerde boottocht een drietal forten ontdekken.

    U krijgt de unieke kans om Kustbatterij bij Durgerdam te bezoeken. Normaal is het vuurtoreneiland voor het publiek gesloten. Hier kunt u genieten van een picknick en de skyline van Amsterdam, die vanaf het eiland goed zichtbaar is. Op Forteiland Pampus neemt u deel aan een theatrale rondleiding. Twee actrices leiden u op bijzondere wijze door het fort. Het laatste onderdeel op Kustbatterij bij Diemerdam bestaat uit een tekenworkshop onder leiding van beeldend kunstenaar Roos van Haaften. Op de boot informeren gidsen u over de historie van de Stelling van Amsterdam.

    Theatrale rondleiding op Pampus
    Twee zusjes - die elkaar voortdurend kwijt zijn - leiden u rond door het grote, ondergrondse fort Pampus. Nou, rondleiden is een groot woord, want ze laten u graag verdwalen, terwijl zij de rondleiding onderbreken om verstoppertje te gaan spelen. De zusjes nemen u mee op een alternatieve tour, die andere kanten van het fort belicht.
    Tekst : Claudia Jong
    Regie : Trudie Lute
    Spel : Maartje Ghijsen en Lenne Koning

    Panoramische kaart van Diemerdam
    Iedereen kan tekenen! Zittend op de aarden wallen van Diemerdam overziet u de hele kustbatterij. Vanaf deze plek maakt u gezamenlijk een ‘panoramische kaart’. Ieder tekent met behulp van papier en houtskool een gedeelte van het uitzicht; realistisch of juist helemaal niet. Ook tekent u de mogelijke bedreigingen waartegen het fort u kan beschermen. Vervolgens zetten wij het gebied rondom de Stelling met een eenvoudige handeling onder water en krijgt het fort alsnog zijn oorspronkelijke functie.

    Informatie
    Data: zaterdag 17 en zondag 18 april
    Tijd: 11.00 uur – 17.30 uur
    Vertrek- en eindpunt: Op Haveneiland IJburg, bij restaurant N.A.P, Krijn Taconiskade 124 Amsterdam, nabij de eindhalte van tram 26 richting IJburg: Pampuslaan (rijdt vanaf het Centraal Station).
    Kosten : € 32,50, inclusief boottocht, lunch, 2 consumpties, toegang tot de forten en deelname aan de activiteiten
    Aanmelden: tot 8 april via www.formdesk.com/kcnh/boottocht. Na 8 april kunt u nog wel informeren naar de mogelijkheden om deel te nemen via (023) 553 14 98.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank voor alle tips, enig idee wat voor ondernemer in de buurt van Family?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten