Bloemen voor IJburg: doe je mee?


Een lezer emailde me een erg leuk idee. Deze lezer had een keer op AT5 een item gelezen over een anoniem iemand die overal in haar/zijn buurt zaden had gestrooid van stokrozen met als resultaat een buurt vol met stokrozen. De lezer stelde voor om dit ook op IJburg te doen, niet alleen stokrozen, maar ook allerlei andere soorten bloemen. Als alle IJburgers bloemzaden strooien op lege kavels, tussen de rotsen van de boulevard etc. dan hebben we straks in het voorjaar en de zomer een prachtig bloemrijk IJburg. Dat vind ik een super leuk idee!

Dus bij deze de oproep: als je binnenkort je eigen tuin of balkon weer gaat opvrolijken, neem dan wat extra zaden, bollen of plantjes mee om buiten te planten. Op lege kavels, tussen de rotsen van de boulevard, in de aarde rond de boom op voor je huis of andere plekjes waar plantjes zouden kunnen groeien. Er waren al IJburgers die dit deden, maar laten we dat allemaal doen, dan wordt hier nog mooier.
Wellicht willen IJburgse ondernemers ook meedoen, door bij een aankoop in de winkel een gratis zakjes zaden, wat bloembollen of een klein perkplantje weg te geven. Dat kunnen natuurlijk de bloemenwinkels doen, maar andere winkels en restaurants natuurlijk ook! Wie doet er mee?

Reacties

 1. Ik doe mee Maud! wel wat advies nodig over wat op het balkon goed bloeit!
  top initiatief!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe zeker mee. Strooi al een tijdje met zaadjes in de rondte maar daar zie ik niets meer van terug. Maar ga zeker plantjes rond de boom in mijn straat planten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk idee. Guerillagreen heet dat officieel.
  Ik doe mee.
  Misschien moeten we er maar eens een Mobflash tegen aan gooien.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. bd ochsepark heeft al duizenden bollen door omwonenende geplant!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat jullie allemaal zo enthousiast zijn!
  @Lelle, ik zal zeker ook een lijstje maken van wat het goed doet op IJburg!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten