Bloemen voor IJburg: ook de winkels zijn enthousiast


Een mooie lente op een bloemrijk IJburg, wat willen we nog meer? Een paar dagen geleden schreef ik over het idee van een lezer dat als we allemaal zaadjes zouden verspreiden over IJburg, we in de lente en in de zomer een prachtig bloemrijk IJburg hebben (klik hier voor het bericht). Dank voor jullie leuke reacties via Twitter, Facebook, email en dit blog! Aan dit enthousiasme te merken moet dit zeker een succes worden!
Op sommige plekken gebeurt het al, bijvoorbeeld in het Brand Dirk Ochsepark, waar omwonenden al duizenden bollen hebben geplant. Ook op allerlei andere plekken zaaien bewoners al langer. Dat kan dus op heel IJburg!
Niet alleen bewoners zijn er enthousiast over, ook ondernemers. Ik heb al van vijf eigenaren van winkels en horeca gehoord dat ze mee willen doen met een leuke actie. Naar de precieze invulling zijn ze nog aan het kijken, zodra er meer bekend is zal ik dat natuurlijk laten weten! Als er nog meer ondernemers mee willen doen dan hoor ik dat natuurlijk ook graag! Oh ja en ook het weer schijnt mee te werken, volgens nu.nl krijgen we een droge en zonnige lente!

Reacties

 1. Super leuk idee ik doe mee. Groet Ien ( lifestyleshop)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zou een ontzettend leuk project zijn voor scholieren. Je zaait de verzamelde zaden en bollen en vervolgens kun je met je eigen ogen zien wat de resultaten zijn van je arbeid. Geeft toch voldoening niet waar?
  Alle scholen op IJburg kunnen meedoen en zo kan er een coordinatiepunt zijn zodatde zaden en bollen verspreid worden over heel IJburg en met name de plekken waar de meeste mensen fietsen, wandelen etc.
  Trouwens een mooie plek is ook aan de oevers van de grachten. Het veldje naast NAP heeft aan de randen een lege zand strook. Stel je voor dat die helemaal bezaaid is met bloemen. Al varend kun je dus ook genieten.
  De hele lege kavelsstrook aan de boulevard zou een perfecte plek zijn voor guerillagroen.
  Leuk zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk idee maar die stroken bij NAP en aan de boulevard worden volledig platgetrapt en volgepoept door honden en hun bazen. Kunnen we dan ook meteen een actie starten voor het opruimen van hondenpoep door hondenbezitters?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten