IJburgDroomt-IJburgDoet

In 2010 kwam voor het eerst een groep bij elkaar, rond iets dat we ondertussen IJburgDroomt-IJburgDoet zijn gaan noemen. Het is een organisch meshwerk van mensen die ieder op een eigen manier, een bijdrage levert aan de doorontwikkeling van onze wijk.
De samenstelling van de groep is breed. We hebben actieve bewoners, ondernemers, kunstenaars, bloggers, mensen uit het onderwijs, af en toe iemand van een corporatie, een paar journalisten, enkele politici, vertegenwoordigers van het stadsdeel, een marktmeester en twee voorgangers. Ondernemende mensen die allemaal iets kunnen. En de groep groeit. Meer dan 60 mensen weten van ons bestaan en iedereen die interesse heeft, is van harte welkom.
Een kloppend hart uit deze groep, initieert eens per kwartaal een 'ont-moeting'. Op deze avonden organiseren we zogenaamde world-cafĂ©’s rond de vragen die ons lokaal het meest bezighouden. Het gevolg is soms een "doen", zoals de intocht van de Sint vorig jaar of het optreden van het klassieke koor bij de opening van de kerk op IJburg. Het gevolg is soms een "denken", bijvoorbeeld toen wij een bijdrage mochten leveren aan de wijkvisie van het stadsdeel of toen Kennisland afgelopen zomer hier een deel van haar Stadssafari uitvoerde. Het gevolg is soms ook een "versnelling", waarin we dromen via denken vertalen naar doen. Op dit ogenblik proberen we bijvoorbeeld, het inbrenghuis-voor-cultuur GAS, van Jabik de Vries ("Wachtland") en Joost Verhaak concreet invulling te geven.
Mocht je meer willen weten of er een keer bij willen zijn, laat het ons vooral weten via ijburgdroomt@gmail.com. De volgende bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 19 mei 2011, 20.15 – 22.30 uur. Agenda en locatie worden een week van tevoren bekend gemaakt.
Meer informatie over IJburgDroomt-IJburgDoet vind je hier. Daar vind je ook alle initiatieven die onder de vlag van IJburgDroomt-IJburgDoet worden ondernomen. Vind je het leuk om ergens bij te helpen? Laat dat dan ook zeker weten!
Hartelijke groet!
Jan-Erik, Paul, Linda, Stef, Gerard, Harold, Annette en Jabik

Reacties