IJburgberaad over leegstand

Het IJburgberaad, vertegenwoordigers het stadsdeel, het projectbureau, woningcorporaties, zorgpartijen, opbouwwerk, ondernemers, welzijnsorganisaties en scholen, besprak gister de leegstand op IJburg. Als gevolg van de economische crisis staan er nog veel bedrijfspanden leeg, zoals in veel Amsterdamse wijken. Ik ben benieuwd of er ook bewoners mee hebben gepraat, maar vast wel. Over vier weken wordt er weer een discussie bijeenkomst georganiseerd, zodat er begin 2011 een plan van aanpak ligt. Mocht je zelf ook goede idee├źn hebben, dan is het vast mogelijk om je op te geven via een van de bovenstaande partijen. Bron: de Brug.

Reacties

  1. Ymere gedraagt zich hufterig!
    Ymere gaat aan de Pampuslaan een heel grote (Turkse) supermarkt laten starten. Het gevolg zal zijn dat de Slager, Bakker en Versmarkt van zeer geïntegreerde medelanders misschien wel de nek wordt omgedraaid! Alleen de Ymere-manager met een zo verdiende bonus en Ymere op korte termijn worden hier beter van! De nieuwe supermark kan huren tegen veel lagere m2-kosten, omdat de bonus van de Ymere-manager verlig moet worden gesteld! Dit is de nieuwe hufterigheid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit hebben we zelf in de hand: als wij naar die kleinere ondernemers toe blijven gaan, dan overleven ze. Als ze niet overleven, dan heeft dat te maken met onze eigen hufterigheid.
    Bovendien: grote en kleine winkels kunnen elkaar ook versterken. Nu gaan veel mensen naar de Appie, omdat de kleine ondernemers niet alles hebben en die mensen hebben meestal geen tijd om dan ook nog naar de kleine ondernemers te gaan. Als de supermarkt naast de kleine ondernemers staat, dan is het gemakkelijker te combineren.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten