Sinterklaas op IJburg: leuk voor kids en volwassenen

Sinterklaas komt dit jaar voor het eerst aan in de haven van IJburg. Een half uurtje eerder dan ik eerst meldde, namelijk op zaterdag 20 november 2010 om 15u. Dit wordt georganiseerd door de een heuse stichting: de Stichting Sint op IJburg, gevormd door een groep enthousiaste bewoners, ondernemers, scholen en kinderopvang.

Sinterklaas komt om 15u aan op een van de zeilschepen van de Muider Compagnie en hij maakt een rondwandeling door de haven en bezoekt de horecagelegenheden in de haven. En er gebeurt nog veel meer. De brassband van het IJburgcollege zal optreden op de feestboot Sailboa. Verder is er een kleurwedstrijd, waarvoor de kleurplaten worden verspreid op alle scholen en naschoolse opvang centra op IJburg, maar die je ook kunt downloaden bij IJburg TV.

De Stichting Sint op IJburg is van plan om van de aankomst van Sint in de haven van IJburg een jaarlijks terugkerend evenement te maken voor de vele IJburgse kinderen en kinderen uit de omgeving van IJburg. En natuurlijk de volwassenen, voor wie dit volgens mij ook erg leuk is!

Dit is het complete programma:
15u Sinterklaas komt aan in de Haven
15u20 Streetdanceles voor Pieten bij Amsterdam Dance Centre
15u30 Kinder Karaoke bij NAP (vanaf 6 jaar)
15u30 Brassband optreden bij DOK48
15u30 uur Workshop Kleuterdans Lighthouse Harbour Club (vanaf 2 jaar)
15u30 Knutselen met Piet bij Pannenkoek & Zo (vanaf 4 jaar)
15u45 uur Zumba les Life & Kicking (vanaf 8 jaar)
16u00 Toneelspel met voorleesverhaal op de Boot van Sinterklaas
16u45 uur Sinterklaas neemt afscheid

Dit zijn de organisaties en mensen de de Sinterklaasintocht mogelijk maken: Stadsdeel Oost, Expo, AMVEST, Marktmeester IJburg, Kuijs Reinder Kakes, Thorwald Brouwer Makelaardij o.z., De Muider Company, Sailboa, The Lighthouse Harbour Club,  Pannenkoek & Zo, NAP Amsterdam, DOK48, Life and Kicking, Amsterdam Dance Centre, IJgenwijs, De Beestenwinkel, Globe Reisbureau, Bliksem & Sterren, BiTS in communications, De Tafel van Muiden & IJburg, Studiomj, het IJburg College, Talentenschool Laterna Magica, SKON Kinderopvang, DOOR Communicatie en Vorm, EQI International, Raetsheren van Orden BV, Melrose Security, Watersportvereniging IJburg, Vuurblauw, Mediapartner IJburgTV, Stichting ViiA, De Brugkrant, Theatraal IJburg, Bijspijker Instituut IJburg, Blauwhoed Groep BV en diverse bewoners van IJburg.