Steun de ondernemers op IJburg!

Een tijdje geleden schreef ik een stukje over de voorzieningen op IJburg. Ik ken geen enkele wijk in Amsterdam die zo veel voorzieningen heeft als IJburg, afgezien van het centrum. Maar dat moeten we natuurlijk wel zo zien te houden! Ik hoor van veel IJburgers dat ze die voorzieningen heel belangrijk vinden. Sommigen proberen daarom zo veel mogelijk op IJburg te winkelen, regelmatig een drankje te doen in een cafe en wat te eten in een restaurant, want ondernemers overleven alleen maar als we af en toe langs gaan. Van sommige anderen hoor ik dat ze de winkels en restaurants heel belangrijk vinden... maar vergeten er om er heen te gaan! Tot welke groep behoor jij?

Reacties

  1. Ymere gedraagt zich hufterig!
    Ymere gaat aan de Pampuslaan een heel grote (Turkse) supermarkt laten starten. Het gevolg zal zijn dat de Slager, Bakker en Versmarkt van zeer geïntegreerde medelanders misschien wel de nek wordt omgedraaid! Alleen de Ymere-manager met een zo verdiende bonus en Ymere op korte termijn worden hier beter van! De nieuwe supermark kan huren tegen veel lagere m2-kosten, omdat de bonus van de Ymere-manager verlig moet worden gesteld! Dit is de nieuwe hufterigheid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit hebben we zelf in de hand: als wij naar die kleinere ondernemers toe blijven gaan, dan overleven ze. Als ze niet overleven, dan heeft dat te maken met onze eigen hufterigheid.
    Bovendien: grote en kleine winkels kunnen elkaar ook versterken. Nu gaan veel mensen naar de Appie, omdat de kleine ondernemers niet alles hebben en die mensen hebben meestal geen tijd om dan ook nog naar de kleine ondernemers te gaan. Als de supermarkt naast de kleine ondernemers staat, dan is het gemakkelijker te combineren.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten